Označovanie alergénov
Označovanie alergénov na jedálnych lístkoch v zariadeniach spoločného stravovania
1.Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica,raž,jačmeň,ovos,špalda,kamut alebo ich hybridné odrody)
2.Kôrovce a výrobky z nich.
3.Vajcia a výrobky z nich.
4.Ryby a výrobky z nich.
5.Arašidy a výrobky z nich.
6.Sójové zrná a výrobky z nich.
7.Mlieko a výrobky z neho.
8.Orechy, ktorými sú mandle,lieskové orechy,vlašské orechy,kešu,pekanové orechy,para orechy,pistácie,makadamové orechy,queenslandské orechy a výrobky z nich.
9.Zeler a výrobky z neho.
10.Horčica a výrobky z nej.
11.Sezamové semená a výrobky z nich.
12.Oxid siričitý a siričitany v koncetráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10mg/l.
13.Vlči bôb a výrobky z neho.
14. Mäkkýše a výrobky z nich.