Zatvoriť Táto webová stránka používa cookies. Zatvorením tohto oznámenia alebo používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookies.

Označovanie alergénov

Označovanie alergénov na jedálnych lístkoch v zariadeniach spoločného stravovania
1.Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica,raž,jačmeň,ovos,špalda,kamut alebo ich hybridné odrody) 
2.Kôrovce a výrobky z nich.  
3.Vajcia a výrobky z nich. 
4.Ryby a výrobky z nich. 
5.Arašidy a výrobky z nich. 
6.Sójové zrná a výrobky z nich. 
7.Mlieko a výrobky z neho. 
8.Orechy, ktorými sú mandle,lieskové orechy,vlašské orechy,kešu,pekanové orechy,para orechy,pistácie,makadamové orechy,queenslandské orechy a výrobky z nich. 
9.Zeler a výrobky z neho. 
10.Horčica a výrobky z nej.
11.Sezamové semená a výrobky z nich. 
12.Oxid siričitý a siričitany v koncetráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10mg/l. 
13.Vlči bôb a výrobky z neho. 
14. Mäkkýše a výrobky z nich.