Označovanie alergénov na jedálnych lístkoch v zariadeniach spoločného stravovania 1.Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica,raž,jačmeň,ovos,špalda,kamut alebo ich hybridné odrody) 2.Kôrovce a výrobky z nich. 3.Vajcia a výrobky z nich. 4.Ryby a výrobky z nich. 5.Arašidy a výrobky z nich. 6.Sójové zrná a výrobky z nich. 7.Mlieko a výrobky z neho. 8.Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy,vlašské orechy,kešu,pekanové orechy,para orechy,pistácie,makadamové orechy,queenslandské orechy a výrobky z nich. 9.Zeler a výrobky z neho. 10.Horčica a výrobky z nej. 11.Sezamové semená a výrobky z nich. 12.Oxid siričitý a siričitany v koncetráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10mg/l. 13.Vlči bôb a výrobky z neho. 14. Mäkkýše a výrobky z nich.